Agenda

1 maart
Onafhankelijkheidsdag - Dan Nezavisnosti

Lees verder...

Bezoekersverkeer

Vandaag 102
Deze week 170
Deze maand 1004
Sinds 08-2008 832107

Welkom - Dobrodošao Bosnië-Herzegovina staat bekend om zijn grote natuurlijke schoonheid. In dit land spreken de mensen Bosnisch.

Het doel van deze site is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Bosnische taal.

 

In een wereld die steeds kleiner wordt neemt het belang van talenkennis toe. Weliswaar kun je in Bosnië en Herzegovina steeds meer terecht met Engels, maar het zal altijd gewaardeerd worden wanneer je de moeite neemt iemand in het Bosnisch aan te spreken. Met behulp van deze site kun jij straks tijdens een vakantie in Sarajevo op een terras een pivo of een vino bestellen. Of je kunt met je vakantievrienden uit Banja Luka gegevens uitwisselen. Daarnaast is het leren van Bosnisch vooral een leuke ervaring.

 

Deze website wil een eerste kennismaking zijn met de Bosnische taal. Je vindt hier bijvoorbeeld handige woorden en zinnen, grammatica, voorbeeldteksten en oefeningen.

 

Voor wie de smaak te pakken krijgt en zijn kennis van het Bosnisch verder wil verdiepen, zijn hier ook verwijzingen opgenomen naar cursussen en opleidingen. Want uitmuntendheid in een vreemde taal bereik je alleen onder begeleiding van een goede docent.

 

Deze website besteedt ook aandacht aan de Bosnische literatuur. Want één van de fijnste dingen aan het beheersen van de Bosnische taal is dat je de juweeltjes van de Bosnische literatuur, zoals Ivo Andrić en Mak Dizdar, in de oorspronkelijke taal kunt lezen.

 
Citaat van de dag

"Twee dingen vervullen het gemoed met steeds nieuwe en steeds toenemende bewondering en ontzag, hoe vaker en intenser het nadenken zich erop toelegt: de sterrenhemel boven mij en de morele wet in mij.
Dvije stvari me ispunjavaju sve većim strahopoštovanjem i udivljenjem što ih više promišljam - zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni. "
- Immanuel Kant -
(1724-1804)

Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?